dimecres, 21 de setembre del 2011

Oportunitats per treballar a l'estranger

Si un estudiant a punt d'acabar o un jove bibliotecari em preguntés «El meu futur professional es troba a l'estranger?» Li diria que «Potser sí!»

Durant un temps he tingut l'oportunitat d'informar força estudiants sobre les possibilitats de passar una temporada a l'estranger. De pocs n'he conegut la trajectòria posterior. No és cap retret: vull dir només que no sé calibrar l'èxit aconseguit... (Més aviat imagino que poc.)

Hi pot haver motius diversos per no marxar: aquí ja tenim feina, aquí tenim la família i relacions, a fora ens trobaríem sols, a fora no dominem la llengua...

Però una cosa certa puc afirmar de la meva experiència: quasi tothom (tret de casos comptats) que ha passat una temporada fora n'ha quedat molt content. A partir d'aquesta dada, seguiré informant d'oportunitats per marxar a l'estranger. I més, en èpoques com l'actual, de recessió econòmica...

I ho trobo molt natural, de parlar-ne en un bloc com aquest, que tracta sobre la professió actual i futura. De fet ja en vaig parlar un dia, arran d'unes quantes ofertes que van aparèixer: http://bib-doc.blogspot.com/2011/09/treballar-una-temporada-lestranger-per.html

Avui més.

El programa de les Beques Canigó es va convocant anualment (almenys per ara). Actualment hi ha una convocatòria oberta (només fins al 28 de setembre). Però si fem tard, pensem que ja podem anar-hi pensant de cara a l'any que ve. Aquest programa és finançat per la Generalitat. Es donen ajuts econòmics per fer pràctiques en organitzacions internacionals. Però el lloc concret on treballar se l'ha de buscar l'interessat (s'ha de presentar una carta d'acceptació de l'organisme en qüestió). Posem que a mi m'interessés el món de l'educació (és un dir). Què he de fer? Localitzar els organismes internacionals relacionats amb aquest tema. La Unesco, posem per cas. Tot seguit posar-m'hi en contacte i «vendre'm», oferir els meus serveis (ells no haurien de pagar res) durant uns mesos... El «no» (o el silenci) ja el tenim... no hi perdem res! Per identificar organismes internacionals podem fer servir aquestes fonts:
http://sedi.esteri.it/rappginevra/vacancies/vaclinks.htm
http://www.maec.es/SiteCollectionDocuments/Oportunidades%20Profesionales%20OOII/GUIA_programas.pdf
Més dades i enllaços els trobareu aquí: http://mobilsbid.blogspot.com/2011/09/convocades-les-beques-canigo-per-fer.html

Fa pocs dies es va obrir el portal espanyol d'Amazon, anunciat als quatre vents (la notícia s'ho mereix).

Al peu de la pàgina principal d'aquesta llibreria virtual hi ha un enllaç titulat «Trabajar en Amazon»: http://www.amazon.es/b/ref=gw_m_b_careers/277-0114928-2867138?_encoding=UTF8&node=923374031

Hi trobem una feina per a un «Marketing and Catalogue Manager – General Merchandise Spain (m/f)» amb tasques com ara:

•  Database integration
•  Web Store design
•  Detailed product description

I si entrem a «Busca otros puestos en Europa» (http://www.amazon.es/b/ref=amb_link_161080967_7?ie=UTF8&node=1323174031&pf_rd_m=A1AT7YVPFBWXBL&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=0PM7J30NSZ5XXM7JVFFW&pf_rd_t=101&pf_rd_p=253247727&pf_rd_i=923374031)
amb el «Job category» «Catalog» trobem una oferta més, encara vigent:
«Classification Specialist / Taxonomist (m/f)» per treballar a Munic, París o Luxemburg.

Ja per acabar, una darrera oferta de feina a l'estranger, dins del nostre àmbit professional. En aquest cas, molt més instucional: oposicions per a la Unió Europea.

A l'enllaç següent podreu veure l'anunci d'una convocatòria d'oposicions per a 13 arxivers i 71 especialistes en tecnologies de la informació. El termini per presentar-s'hi acaba el 18 d'octubre:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2011:271A:0001:0012:ES:PDF

Seguirem...

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada