dimecres, 25 de juliol del 2012

Cal ser flexibles i polivalents, segons Carme Fenoll

La cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll, ha estat entrevistada per Candela Ollé al bloc de la UOC DocuBlog el passat 17 de juliol. Hi parla de la seva feina quotidiana, del seu paper com a professora tutora de la UOC i de la visió que té dels professionals.

Imatge obtinguda de l'entrevista que comentem



Aquí trobareu l'entrevista: http://informaciodocumentacio.blogs.uoc.edu/2012/07/17/entrevista-a-carme-fenoll/

Com a curiositat, direm que la jornada laboral de la Sra. Fenoll és dilatada: de 7 a 19 h (com a mínim).

Parla dels projectes més importants que té al damunt de la taula en aquests moments:

«Per posar tres exemples de grans projectes: el nou PUOSC-PEB que permetrà la construcció de nous equipaments bibliotecaris; la nova plataforma de préstec digital nacional o la redacció del desenvolupament del Pla de foment a la lectura.»

En un altre passatge de l'entrevista comenta «El millor de les nostres biblioteques són els seus professionals, en bona part molt motivats. La crisi ens obligarà a ser molt més creatius i desenvolupar estratègies per fer-nos més imprescindibles.»

I la darrera pregunta i resposta també em sembla molt important de transcriure:

«Descriu-nos quines característiques, habilitats i competències hauria de tenir per tu un bon professional de la documentació.

–Bàsicament tres: enfocament a l’usuari, flexibilitat i polivalència. La primera característica la trobo imprescindible, perquè podem caure en l’error de prioritzar els processos i no l’usuari; la flexibilitat, perquè ens permet una adaptació contínua a uns canvis que ja ningú qüestiona, i la polivalència, perquè cada vegada les nostres tasques són menys estables i rutinàries.»

Estem contents de constatar que les biblioteques públiques estan ben dirigides!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada