dimecres, 11 de juliol del 2012

Suport a les empreses culturals

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i en concret l'Institut Català de les Empreses Culturals, ha inaugurat un lloc web per al seu Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE): http://sde.cultura.gencat.cat/cultura/


El Servei com a tal havia estat creat el gener de 2006, amb els objectius principals de contribuir a la millora de la competitivitat  i promoure les condicions favorables necessàries per a la innovació en la gestió de les empreses culturals.

Ara s’ha inaugurat la seva pàgina web, des d’on còmodament es pot tenir informació adreçada a les empreses dels sectors culturals, concretament, sobre gestió empresarial, internacionalització, jurídica i fiscal, de màrqueting i comunicació, de mitjans digitals...

L’SDE té dos eixos principals d’actuació: la formació directiva (mitjançant l’organització de seminaris, tallers, conferències i jornades de treball centrades en temes específics d’interès per a les empreses culturals) i la consultoria (mitjançant una línia de subvencions específica per a la realització de consultories per a empreses o entitats culturals).

Els sectors als quals dedica la seva atenció l’SDE són: arts escèniques, arts visuals, videojoc i multimèdia, edició i llibre, música, audiovisual i gestió cultural.

Amb una periodicitat setmanal de mitjana, organitza sessions informatives, algunes de les quals crec que serien molt útils per als joves bibliotecaris que tenen al cap la idea d’encetar una empresa.

Al seu web hi ha un apartat on es poden veure una colla de vídeos on hi ha enregistrades part de les sessions públiques d’informació:
http://sde.cultura.gencat.cat/cultura/videosindex.php

Alguns dels títols d’aquests vídeos són:
  • Com treure el màxim profit de les xarxes socials i presentació del web 3.0
  • Tendències de les xarxes socials (keep calm)
  • Models de negoci, sharisme i DRM

Enllaços relacionats:

Nota de premsa sobre la inauguració d'aquest web.
Web de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada