dilluns, 24 de febrer del 2014

Premi Libri per a estudiants d’Informació i Documentació

Des de 1996, la revista Libri, especialitzada en Informació i Documentació, convoca un concurs per premiar el millor treball d'un estudiant de l'àrea. El premi consisteix en 500 euros i una subscripció per un any a la revista, a més de la publicació del treball a la revista.


La convocatòria d'enguany ja és oberta. Hi ha temps fins el 30 de juny de 2014 per presentar els treballs. L'extensió ha de ser de 5.000 paraules aproximadament, i han d'estar escrits en anglès. S'hi poden presentar estudiants de tots els nivells, tant del grau com de màsters. El tema, lliure. Tant poden ser treballs de recerca que abordin algun dels temes que preocupen els bibliotecaris, com descripcions de bones pràctiques, casos exemplars... S'accepta tota mena de metodologia.

Els criteris d'avaluació són:
- L'originalitat
- La profunditat de la recerca
- L'actualitat del tema
- L'interès internacional del tema.

La tramesa dels originals s'ha de fer en línia, seguint les instruccions que es troben en aquesta pàgina: https://web.archive.org/web/20130623122315/http://www.librijournal.org/award.html Aquí també es poden veure els treballs guanyadors d'aquest concurs. Lamentablement hem de dir que fins ara cap estudiant de la Facultat (ni de cap altre centre català ni espanyol) ha aconseguit aquest guardó.

Crec que ha arribat el moment que les coses canviïn!

Darrerament hem presentat en aquest blog alguns certàmens oberts a estudiants: el premi de bibliografia Bartolomé José Gallardo i el premi de l'IFLA per a estudiants. Són oportunitats de treure rendiment a treballs fets per a assignatures (o ampliar-los per a l'ocasió) i així anar-se iniciant en la recerca.

Crec que tot estudiant hauria de tenir un ‒o diversos‒ temes d'interès, dels quals hauria d'anar fent el seguiment.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada