dimecres, 5 de març del 2014

Seguiment dels convenis de cooperació educativa (1)

Una de les primeres entrades d'aquest blog (a l'agost de 2011) va ser una repassada a l'oferta existent de convenis de cooperació educativa vigents en aquell moment a la Facultat: http://bib-doc.blogspot.com.es/2011/08/tenim-futur.html

Per si algun lector desconeix de què estem parlant, aclariré que aquests convenis són el marc legal que permeten les estades en pràctiques d'estudiants universitaris en empreses o institucions alienes a la universitat. La normativa que els regula es troba citada en aquesta pàgina web i afecta tant les pràctiques que formen part dels plans d'estudis com les que es fan voluntàriament, al marge de les assignatures.

Cal dir que d'aquest sistema se'n poden beneficiar els estudiants de qualsevol ensenyament universitari, sempre i quan els seus centres respectius hi estiguin d'acord. I no tindrien per què no estar-hi, donat que aquestes estades són una via per aprofundir en la formació pràctica dels estudis, així com un primer contacte amb el món laboral i un camí per provar diverses branques del sector professional.

Doncs bé, ara que som a principi de mes, m'ha semblat oportú repassar les ofertes de pràctiques extracurriculars exposades a la vitrina corresponent de la Facultat. Penso que el seguiment periòdic d'aquestes ofertes pot aportar alguna dada sobre l'evolució del mercat laboral. No crec que es puguin extreure conclusions directes entre la situació dels convenis i la del mercat laboral real. Són dos sistemes paral·lels i possiblement relacionats. Probablement si el mercat laboral passa per bons moments, hi haurà també una bona quantitat d'ofertes de pràctiques per a estudiants. Però són simples suposicions.

Dades del 3 de març de 2014

Nombre d'anuncis exposats: 4
Tipologia de les institucions o empreses: una pública, tres privades (un centre d'ensenyament públic, una empresa privada amb afany de lucre, un col·legi professional i una institució de recerca en l'àmbit de les ciències socials).
Mitjana de remuneració per a l'alumne (euros per hora): 5,95 (amb una variació entre 3 i 8 euros l'hora).

Seguirem l'evolució d'aquesta cartellera amb interès.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada