dilluns, 19 de maig del 2014

La Facultat ofereix oportunitats de formació

En la darrera entrada d'aquest blog fèiem esment a un seguit d'iniciatives que la Facultat de Biblioteconomia i Documentació ha posat en pràctica amb l'objectiu d'afavorir la integració laboral dels estudiants (de la mateixa manera que ho fan altres facultats, la UB en general i el conjunt d'universitats).

Ho fèiem coincidint amb una convocatòria vigent de la UB que premiarà els millors projectes emprenedors presentats per estudiants: Emprèn!UB.

L'entrada d'avui s'hi assembla. Actualment és vigent una convocatòria d'ajuts per als estudiants de la Facultat que presentin una comunicació a un congrés internacional que tindrà lloc el gener de 2015 a Brno (Txèquia). Es tracta del congrés BOBCATSSS, que en la seva darrera edició va tenir lloc a Barcelona, amb força èxit de participació. El congrés es fa anualment, i també aquesta convocatòria de la Facultat, que vol estimular els estudiants a participar-hi. En la convocatòria vigent, els que se la mereixin rebran uns 400 o 500 euros.

Una altra oportunitat que els estudiants del grau d'Informació i Documentació poden aprofitar mentre estudien és el Programa Erasmus. Com és sabut, l'Erasmus és un programa d'abast europeu, en el qual participen totes les universitats, que promou que els estudiants universitaris visquin una experiència de mig curs o un curs sencer formant-se en un altre país europeu.

Els futurs bibliotecaris que estudien a la Facultat poden optar actualment entre onze universitats europees per portar a terme una estada dins d'aquest programa. Alguns d'aquests estudiants, quan tornen, deixen el testimoni de la seva experiència al blog Mòbils BiD. Per exemple, ara fa pocs dies, Anna Noguera, que està acabant el grau d'Informació i Documentació, narrava les seves vivències a Groningen.

La veritat és que els estudiants que aprofiten aquestes oportunitats és una minoria. Però els que ho fan, demostren tenir una capacitat d'iniciativa que de segur els serà útil a l'hora de col·locar-se laboralment el dia de demà.


1 comentari :