dimecres, 9 de juliol del 2014

Premi de bibliografia de la Biblioteca Nacional d'Espanya

Ara que pràcticament s'ha acabat el curs i que una bona part dels lectors d'aquest blog deuen tenir més temps lliure, pot ser oportú que em faci ressò d'una convocatòria que podria ser aprofitada algú.


Es tracta d'un concurs que anualment convoca la Biblioteca Nacional d'Espanya: el Premi de Bibliografia. De l'edició de l'any passat se'n va parlar a l'Observatori professional del Col·legi, i remeto allí el lector que desitgi conèixer una mica d'història d'aquest certamen.

Per ser breu, resumeixo les condicions vigents en la convocatòria actual. La dotació econòmica és de 6.000 euros, que es concedirà al millor treball «en el campo de la bibliografía hispánica en cualquiera de sus aspectos y bajo todo tipo de objetivos». Els originals s'han de presentar abans del 15 de setembre de 2014. Vegeu tots els detalls en la notícia publicada al web de la Biblioteca i al BOE.

Aquesta convocatòria se suma a la que ja vaig comentar fa uns mesos (el 7 de maig de 2014): la Borsa d’Estudi Ramon d’Alòs-Moner, dotada amb 3.000 euros, i que concedeix anualment l'Institut d'Estudis Catalans «per a l’elaboració d’un treball bibliogràfic de tema català». En aquest cas el termini per presentar els projectes (no cal haver enllestit encara el treball) és el 2 de desembre de 2014.

Un graduat en Informació i Documentació (i fins i tot un estudiant dels darrers cursos) disposa de les competències suficients per emprendre un projecte com el que plantegen la Biblioteca Nacional i l'Institut. Al llarg de la carrera ha adquirit coneixements de fonts d'informació primària i secundària, ha elaborat més d'una bibliografia per a diferents treballs dins del grau, domina les tècniques del treball científic, és persistent, rigorós, intuïtiu...

A veure si algú s'hi anima, i ens ho fa saber!

ACTUALITZACIÓ. La guanyadora de l'edició de 2014 del premi de bibliografia de la Biblioteca Nacional d'Espanya (BNE) ha estat Rosario Consuelo Gonzalo García, pel seu treball El legado bibliográfico de Juan Pérez de Guzmán y Boza, duque de T’Serclaes de Tilly: aportaciones a un catálogo descriptivo de relaciones de sucesos (1501-1625). Vegeu la notícia al blog de la BNE.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada