divendres, 27 de novembre del 2015

Premis de l’IEC: oportunitats per a estudiants i bibliotecaris

Aquesta és una entrada que vaig repetint any rere any, encara que fins ara no he tingut gaire èxit. Dono a conèixer la convocatòria dels premis i borses d'estudi que anualment convoca l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), amb els quals podríem guanyar uns quants cèntims, que sempre vénen bé. La que correspon a l'any 2016 (edició número 85 d’aquestes convocatòries) es va donar a conèixer fa uns mesos.

Els premis es concedeixen a treballs de recerca originals de pràcticament totes les especialitats. Entre tot el catàleg de premis que es convoquen, n'hi ha un que podríem dir que està pensat perquè el faci un bibliotecari (o estudiant de bibliotecari): la Borsa d'estudi Ramon d'Alòs-Moner.

Potser alguns lectors joves d'aquest blog no saben qui va ser en Ramon d'Alòs. Aquest erudit i bibliotecari (Barcelona, 1885-1939) va ser professor de l'Escola Superior de Bibliotecàries, en la matèria de bibliografia (això que avui en dia s'aprèn amb les assignatures de Recursos i serveis de referència i de Desenvolupament de col·leccions). Fou també secretari redactor de l'Institut d'Estudis Catalans i s'encarregà d'organitzar la biblioteca d'estudi de l'Institut (que després es convertiria en la Biblioteca de Catalunya). Va ser també –a tall d'anècdota– l'avi de l'Adela d'Alòs. Es poden veure més detalls sobre ell en una petita monografia d'Albert Balcells, publicada el 2003.

Doncs bé, des del 1966, l'Institut ofereix la Borsa d'estudi Ramon d'Alòs-Moner, que consisteix en un ajut econòmic per elaborar «un treball bibliogràfic de tema català (d’un autor, d’un període, d’un territori, d’una publicació científica)». L'import de l'ajut és de 3.000 euros.

Però (alerta!) el termini d’admissió de sol·licituds acaba el 3 de desembre de 2015, a les 13 hores! Només falten set dies!

Així que no us ho penseu més. Deixeu el que esteu fent ara mateix i cuiteu a consultar els detalls complets de la convocatòria (p. 43) amb el que es necessita per presentar-se a aquesta oportunitat. Es tracta de preparar un projecte de treball (no el treball acabat). I, si voleu fer una ullada a la resta de premis, ho podreu fer des d'aquest enllaç.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada